Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Liczba pozycji: 4
  • Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci - Fizjologia, dietoterapia, suplementy diety, bezpieczeństwo i skuteczność terapii, toksykologia – ebook
    Monografia wychodzi naprzeciw rosnącemu zainteresowaniu tematem dietetycznego wsparcia kondycji i zdrowia skóry w celach nie tylko profilaktycznych, ale także terapuetycznych i stanowi syntetyczne podsumowanie aktualnego stanu wiedzy obejmującego interdyscyplinarne i holistyczne podejście do dietetyki i kosmetologii. Publikacja jest przeznaczona dla studentów kierunków kosmetologia, dietetyka, technologia...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Wybrane aspekty biokosmetologii – ebook
    Odpowiedzią na aktualne wymagania przemysłu kosmetycznego i potrzeby szybko rozwijającego się rynku usług kosmetycznych są poszukiwania nowych surowców naturalnych (roślinnych, zwierzęcych, mineralnych), poznanie skutecznych związków biologicznie czynnych i wprowadzanie innowacyjnych technik produkcji biokosmetyków. Zamieszczone w monografii prace mają charakter przeglądowy i dotyczą: historycznych...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Wypadkowość w przemyśle opakowań – ebook
    CENA NEXTO
    Pomimo znacznego postępu w zakresie bezpieczeństwa w działalności technologicznej i organizacyjnej, produkcja surowców opakowaniowych i opakowań związana jest niezmiennie z wysokim poziomem wypadkowości niezależnie od wykorzystywanych surowców (drewno, papier i tektura, szkło, metal i tworzywa sztuczne). Skalę problemu w tym sektorze produkcji potwierdza wysoka liczba poszkodowanych w wypadkach, jak...

    Data dostępności:

    Cena: 30,60 zł 34,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywność w XXI wieku - jakość, składniki, zdrowie – ebook
    Odpowiednie przetwarzanie żywności umożliwia dostarczanie na rynek produktów pożądanych przez konsumenta, bezpiecznych i o wysokich walorach odżywczych. Z tego względu głównym celem technologii przetwórczych w łańcuchu żywnościowym jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego, zachowanie i podniesienie wartości odżywczej oraz właściwości prozdrowotnych żywności, poprawa cech sensorycznych, wydłużenie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF